BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, 26 August 2009

lamenye xmenjenguk blog ni....

dh lame dh aq xupdate blog ni...
malas plak arr
lgpun de byk keje...
k arr smpai cni je le..

minggu ni xbrape nk chat arr...
salam...

Friday, 14 August 2009

hObI BaRu SeMpErNa H1N1...

hobi semperna H1N1???
emm satu tajuk yang agak memelikkn kn.....huhu
even tajuk ni agak memelikkn bagi korang aq still nk cite gak pasal tajuk aq ni....hehe
k arr aq ade satu hobi baru semperna h1n1...
emm cbe korang teke pe hobi yang akn aq citer kn nti....
cpat...cpt pikir cpt.........
.....................................................................
...............................................
....................................................................
ha dah pikir lom.....
xpe arr aq cite je la yerk....
hobi aq ialah...
jeng...jeng...jeng...cewah special gimik plak...huk..huk...
ialah mengumpul topeng @lebih dkenali sbg mask.......hahaha
aq pon xtaw arr npe aq sgt teruja tgk mask yg xseberapa 2..hehe
stakat ni aq dh collect dkt 5 mask...
insyaalah dlm ushe nk memperbanyakkn mask..hehe
aq nyer sowg jerk taw mask 2....hehe
korang ckap je nk mask yg mane....
bertali or yang sangkut kat telinga 2...
semua aq ader aw.......hak...hak
warne mask 2?????
stakat ni aq dh kumpul 3 warne.....
white n blue n the latest one is green....
yg wane ijau 2 skull aq yg kasik....
entah pe angin skull aq kasik....
ni yg wat aq sayang sgt kat skull aq ni......hak..hak..hak
tp kan aq tgh dlm ushe nk cari mask yg wane pelangi lak arr....
or mask yg wane purple k wane yang cantik2 ni la n wane yg striking ni....hehe
kalo korang jmpe korang gtaw aw aq...
aq nk wat koleksi mask arr kat umah...kui...kui...kui....
actlynyer mask 2 bknnyer slalu nau pakai........
peh ari 2 aq try arr pakai.....
mcm nk semput jerk.....
xslese langsung........
pas kan aq ckp arr kat kawan aq xselesa pakai mask ni.....
korang taw dy jwb pe....
dy kate cam ni"oit amal,ko nk mati k or nk ikotkn sgt ko nyer xselesa 2"......
pehh aq tergamam dengau dy ckp cam 2....
pape pon trime kaseh arr kat kwan aq yg tlh menyedar kn aq.....
huhu.....insaf...insaf....
k arr aq nk tgk citer nur kasih ni jap......
enta pe la jadik kat nur....
huhu...x sesabau nk taw arr....
k bye2....salam.....




Thursday, 13 August 2009

hari yg mentension kn!!!!!!!!!!!!!


huhu.....huhu
arrghhhhh!!!! tensionnyer ari ni.......rase nk mnjerit jerk...
emm....
ari ni pekse ad math n bio....
cam ne arr ngn result kali ni......
hopefully okey arr....
k arr 2 je la ari ni.......
coz kpale ni dh pening arr...
nk tdo jap.......
bye..bye..............................................huhu

Saturday, 8 August 2009

emmm......tgh borink




assalamualaikum semue.....

emmm.....
sbnrnye time ni tgh borink....
walaupon nk pekse
aq still bley buang mse menaip kt cni....
hey pe la nk jadi ngan aq ni....
patutnya time2 ni study....
ni menaip kt cni plak...
huhu...
gambar yg kat atas ni gmbar aq ngan kak along aq....
ssaje jerk nk letak gmbar ni kat cni...
hehe...
k arr nk sambung study balik....
hope bley masuk arr pe yg aq bace dlm
memori otak aq ni.....
kui..kui..kui...

wasalam....

Tuesday, 4 August 2009

sOmEtHiNg To ShArE........


peace!!!!!!!!!!!!!!



...................................................di atas bukit as-sharifah..................................................



gambar ni mase aq form 3.....
form 3 fatimah....
emmm...mase ni an dah abis pmr
so,diantara xtvt lepas pmr ni
ialah...............
gotong royong....
cam bser arr kan ckgu mesti nak suruh kitorang bersih kan
skull......
ye la kan bak kate pepatah kebersihan 2 separuh dari iman.....
so,memang arr kene amik berat pasal kebersihan ni an......

ni aq nk kenalkn kengkawan aq.........

dari atas kiri...ocheh,ajid,aq,diyana,nisha,liyana n paan.....

dari kiri barisn ke-2..bella,ros,syima,zafirah n faizah....

dari kiri bawah....umi,azah,ani,pinas n amal kamalia.........




pEnTiNgNyE kAwAn DaLm iDoP kItEr......



the most memorable people in life will be the friends who loved you mhen you weren't
very lovable.......




konichiwa semua......................................

ari ni aq nk membebel plak pasal kawan.......
korang de kawan tak......
ek eleh aq ni dah taw dh jawapannye tnye plak kan.......
mestilah de kawan an......
klau owg yang xde kawan 2 aq xtaw arr nk cakap pe....
coz aq xdapat nk bayangkn cmne la kehidupan aq ni kalau xde kawan......
pehhh....bosan idop ni.......
btol tak???????
emmmmm,so aq de kmpul gmbar2 yang pasal
persahabatan ni la........
korang tegok2 la yerk.........................


carilah sahabat yang bilamana memandang wajahnya teringat kita akan Allah,

apabila mendengar perbualannya iman kita akan bertambah...

apabila mendampinginya hati kita akan menjadi tenang....

itulah diantaranya terdapat tanda sahabat yang sejati.....

owkey la.......
dah penat dah menaip kt cni.....
len kli klo de mse aq menaip lagi arrr.....
chow.......................
assalamualaikum...........................................(",)









Monday, 3 August 2009

lepak2 kat libary......



emmm.....

mase ni ngan lepak ngan kengkawan kt libary coz byk gler omwork kne wat arrr....

arrr...tensionnye.....

tgh syok2 wat omwork..

ttbe je dak ana ni ngada2 nak amik gmbar aq plak...

aq pon pe lg posing arrrr.....

hahaha....................................kui...kui..kui....

k arr dh kering arr idea....

actly time ni kat lab...

k arrr ckg aq dah dtg arrr....

chow dlu.....

asssalamualaikum.......(",)

emmm.... kawan2ku...



assalamualaikum smue...
ari ni aq nk citer kn pasal kengkawan aq......
gambr ni kitorang amik mase form 2
form 2 pe ekk...
aq pon dh lupe arr...
jap2 aq try ingatkn balik...
emmmm.....
emmmmmmmmmmmmmmmmmmm......
haaa!!!!baru ingat...
mase ni aq blajar kat form 2 zainab....
ni la diantara kengkawan aku mase kat kelas 2....
dari kiri dak bahirah pas 2 aq,ekin,
mahirah,syera,wanie n last skali azzah.....
sayang tol arrr mase form 1 xde plak gmbr.....
kalo de dah lame dah aq letak kt dlm
blog aq ni....
kui...kui...kui......kui..........kui.....kui




Thursday, 9 July 2009

thank you seven.....kisah klakau..

Hendak dijadikan cerita, ada seorang pemuda yang baru je pandai bercakap Inggeris. perkataan yang dia tau plak seperti ; ok never mind, thank you, one, two, three, four five, six, seven dan bye-bye..
Pada suatu hari pemuda ini bergegas hendak ke tempat kerjanya sebab terlewat, sambil membawa beberapa barang. sedang asyik dia berjalan laju tiba-tiba dia terlanggar seorang mat salleh. Habis jatuh barang yang dibawanya, mat salleh itu pun membantu pemuda itu mengambil barang-barangnya yang jatuh.

Pemuda ; ( inilah peluangku untuk menguji kehebatanku berbahasa inggeris ) katanya dalam hati.
Mat salleh ; Oh, I'm sorry
Pemuda ; It's ok, never min. Thank you.
Mat salleh ; Thank you too.
Pemuda ; ( hmm..lepas two, mesti three ) thank you three.
Mat salleh ; ( hairan ) what for?
Pemuda ; ( four..four hmm five ) thank you five.
Mat salleh ; Are you sick?
Pemuda ; ( alamak, lepas sick.. seven pas aku tak tau dah.. mesti mau cabut ) Sambil mengambil barangnya... pemuda itu pun berteriak dari jauh .. Thank you seveeen! bye-bye . Mat salleh ; ( bingung)


hahaha.......

PaNtUn IkUt sLaNg nEgErI2 D MaLaYsIa...

jom kite jengok..jengok pantun ni...
check it out!!!!


Kelantan...
Make ikke cicoh budu
Jange lupo tamboh satar
Kelik rayo taksir laju
Nanti rayo dale sepita

Terengganu...
Makang ubi jamang jepong
Makang kepok cicah cuke
Bulang pose mung bengong
Bulang raye mung gile

Pahang...
Sepadan Pahang ada kasino
Nasi dagang ikan patin
Jange mu masam muko
Raya makan rendang sadin

Johor...
Cegitu cegini awak suke
Awak suke kite tak suke
Esok luse hari raye
Sama-sama bersuke rie

Melaka...
Hawau kau berak merate
Kaki bengkak ulau patok
Kalu balik naik kerete
Jangan pandu kalau ngantok

N. Sembilan...
Masak lomak cili api
Campo dongan! daun turi
Hari rayo kolumpo sopi
Tinggal penyamun dongan pencuri

Selangor/K.Lumpur...
Wa cakap lu wa tak tau
Tapi wa tipu sama lu
Raya jangan buat tak tau
Angpau ada bagi gua dulu

Perak...
Gulai tempoyak ikan mayong
Deroyan busok tebok tupai
Pandu hemat ingat kampong
Asal teman selamat sampai

Kedah...
Aloq Staq terketaq-ketaq
Lapaq perut makan pau
Macam mana tak ketaq
Kena paksa bagi angpau

Penang...
Nasi kandaq kedai mamak
Anak mami juai pesemboq
Lepas raya usah dok triak
Kalu ceti mai ikut dapoq

Perlis...
Padang besaq kecik aja
Tempat siam lalu lalang
Hari raya kita berbelanja
Jangan sampai menambah utang

hak..hak...unik arr malaysie ni...
macam2 bahasa ader...
aq sayang sgt malaysie..
hak..hak..hak...

emm...emmmm....

assalamualaikum....

actly time ni ngan tunggu bbuke pose...
so,take five arr menaip kt cni...
emm..emmm..
so,tadi aq surf arr intenet an..
pas aq jmpe arr satu kisah lawak yg bley arr tahan lawaknye.....
bg aq lawak arr...tp xtaw arr korang....
nk taw lawak or x???
jom check it out.....

Bila suami balik kerja, isterinya suruh ke pasaraya untuk membelibarang-barang dapur. Jadi pergilah si suami membeli semua barang-barang yang dipesan.Bila pulang ke rumah, isterinya mengambil beg-beg plastik danmembawa keluar semua barang untuk disimpan. Isteri terjumpalah satutin marjerin. Di luar tin tu ada tulis ... FREE...Isteri tanya si suami, mana benda yang 'FREE' ini? Kenapa tak ambil?Suami katalah lupa hendak meminta benda itu tadi. Maka isterinya punmenyuruh suami pergi semula ke pasaraya tersebut untuk menebusbenda 'FREE' itu.Suami pun pergilah membawa tin planta tadi jumpa jurujual untukmenebus benda 'FREE' yang tertulis. Bertengkarlah suami tadi denganjurujual terbabit. Jurujual itu kata benda 'FREE' itu ada dalam tin.Suami kata mana boleh, dalam mesti tak ada punya.Dia terus memintadari jurujual.Penyelia yang kebetulan lalu di situ dan terdengar pertengkaranmereka. Apabila ditanya, dia pula dimarahi oleh si suami tadi. Sisuami berkenaan minta juga benda 'FREE' dari penyelia itu. Suami taditunjuk tin planta yang ada bertulis 'FREE' itu. Supervisor tadi belekkanan belek kiri tin planta tersebut. Dia membaca tulisan berbahasaInggeris itu ..CHOLESTEROL FREE...!!!

Sunday, 5 July 2009

pErAsMiAaN bLog.....

assalamualaikum semua....

emmm......stelah sekian lme mnanti..
akhirnye aq berjaya wt blog....kui..kui..kui
so,hope korang enjoy la meninjau blog aq
yg xberape nk sempurna ni..
hehe.....

wsalam.....