BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, 9 July 2009

thank you seven.....kisah klakau..

Hendak dijadikan cerita, ada seorang pemuda yang baru je pandai bercakap Inggeris. perkataan yang dia tau plak seperti ; ok never mind, thank you, one, two, three, four five, six, seven dan bye-bye..
Pada suatu hari pemuda ini bergegas hendak ke tempat kerjanya sebab terlewat, sambil membawa beberapa barang. sedang asyik dia berjalan laju tiba-tiba dia terlanggar seorang mat salleh. Habis jatuh barang yang dibawanya, mat salleh itu pun membantu pemuda itu mengambil barang-barangnya yang jatuh.

Pemuda ; ( inilah peluangku untuk menguji kehebatanku berbahasa inggeris ) katanya dalam hati.
Mat salleh ; Oh, I'm sorry
Pemuda ; It's ok, never min. Thank you.
Mat salleh ; Thank you too.
Pemuda ; ( hmm..lepas two, mesti three ) thank you three.
Mat salleh ; ( hairan ) what for?
Pemuda ; ( four..four hmm five ) thank you five.
Mat salleh ; Are you sick?
Pemuda ; ( alamak, lepas sick.. seven pas aku tak tau dah.. mesti mau cabut ) Sambil mengambil barangnya... pemuda itu pun berteriak dari jauh .. Thank you seveeen! bye-bye . Mat salleh ; ( bingung)


hahaha.......

PaNtUn IkUt sLaNg nEgErI2 D MaLaYsIa...

jom kite jengok..jengok pantun ni...
check it out!!!!


Kelantan...
Make ikke cicoh budu
Jange lupo tamboh satar
Kelik rayo taksir laju
Nanti rayo dale sepita

Terengganu...
Makang ubi jamang jepong
Makang kepok cicah cuke
Bulang pose mung bengong
Bulang raye mung gile

Pahang...
Sepadan Pahang ada kasino
Nasi dagang ikan patin
Jange mu masam muko
Raya makan rendang sadin

Johor...
Cegitu cegini awak suke
Awak suke kite tak suke
Esok luse hari raye
Sama-sama bersuke rie

Melaka...
Hawau kau berak merate
Kaki bengkak ulau patok
Kalu balik naik kerete
Jangan pandu kalau ngantok

N. Sembilan...
Masak lomak cili api
Campo dongan! daun turi
Hari rayo kolumpo sopi
Tinggal penyamun dongan pencuri

Selangor/K.Lumpur...
Wa cakap lu wa tak tau
Tapi wa tipu sama lu
Raya jangan buat tak tau
Angpau ada bagi gua dulu

Perak...
Gulai tempoyak ikan mayong
Deroyan busok tebok tupai
Pandu hemat ingat kampong
Asal teman selamat sampai

Kedah...
Aloq Staq terketaq-ketaq
Lapaq perut makan pau
Macam mana tak ketaq
Kena paksa bagi angpau

Penang...
Nasi kandaq kedai mamak
Anak mami juai pesemboq
Lepas raya usah dok triak
Kalu ceti mai ikut dapoq

Perlis...
Padang besaq kecik aja
Tempat siam lalu lalang
Hari raya kita berbelanja
Jangan sampai menambah utang

hak..hak...unik arr malaysie ni...
macam2 bahasa ader...
aq sayang sgt malaysie..
hak..hak..hak...

emm...emmmm....

assalamualaikum....

actly time ni ngan tunggu bbuke pose...
so,take five arr menaip kt cni...
emm..emmm..
so,tadi aq surf arr intenet an..
pas aq jmpe arr satu kisah lawak yg bley arr tahan lawaknye.....
bg aq lawak arr...tp xtaw arr korang....
nk taw lawak or x???
jom check it out.....

Bila suami balik kerja, isterinya suruh ke pasaraya untuk membelibarang-barang dapur. Jadi pergilah si suami membeli semua barang-barang yang dipesan.Bila pulang ke rumah, isterinya mengambil beg-beg plastik danmembawa keluar semua barang untuk disimpan. Isteri terjumpalah satutin marjerin. Di luar tin tu ada tulis ... FREE...Isteri tanya si suami, mana benda yang 'FREE' ini? Kenapa tak ambil?Suami katalah lupa hendak meminta benda itu tadi. Maka isterinya punmenyuruh suami pergi semula ke pasaraya tersebut untuk menebusbenda 'FREE' itu.Suami pun pergilah membawa tin planta tadi jumpa jurujual untukmenebus benda 'FREE' yang tertulis. Bertengkarlah suami tadi denganjurujual terbabit. Jurujual itu kata benda 'FREE' itu ada dalam tin.Suami kata mana boleh, dalam mesti tak ada punya.Dia terus memintadari jurujual.Penyelia yang kebetulan lalu di situ dan terdengar pertengkaranmereka. Apabila ditanya, dia pula dimarahi oleh si suami tadi. Sisuami berkenaan minta juga benda 'FREE' dari penyelia itu. Suami taditunjuk tin planta yang ada bertulis 'FREE' itu. Supervisor tadi belekkanan belek kiri tin planta tersebut. Dia membaca tulisan berbahasaInggeris itu ..CHOLESTEROL FREE...!!!

Sunday, 5 July 2009

pErAsMiAaN bLog.....

assalamualaikum semua....

emmm......stelah sekian lme mnanti..
akhirnye aq berjaya wt blog....kui..kui..kui
so,hope korang enjoy la meninjau blog aq
yg xberape nk sempurna ni..
hehe.....

wsalam.....